Ροή επικαιρότητας μέσω RSS

Το Really Simple Syndication (RSS) είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθείτε ροή επικαιρότητας που αλλάζει με αυτόματο τρόπο (δυναμικά). Το Διαδίκτυο αποτελείται πλέον από πολυάριθμες σελίδες τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κανεί στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Τη λύση δίνει η τεχνολογία ροής επικαιρότητας RSS με την οποία όλες οι ειδήσεις έρχονται στον υπολογιστή σας χωρίς να επισκέπτεστε τους δικτυακούς τόπους που τις περιέχουν. Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα ελέγχει τις σελίδες που περιέχουν rss και έχετε δηλώσει ότι σας ενδιαφέρουν και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο. Το εικονίδιο rss σε μια ιστοσελίδα, δείχνει τη δυνατότητα ανάγνωσης των ειδήσεων μέσω RSS. Κάνοντας δεξί κλικ στο σύμβολο αυτό μπορείτε να αντιγράψετε το σύνδεσμο που θα χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα ανάγνωσης ροής RSS. Ενδεικτικά, τέτοια δωρεάν προγράμματα είναι:

 • δημοφιλείς web browsers όπως Internet Explorer και Mozilla Firefox, με ένα απλό κλικ πάνω στο εικονίδιο του RSS για τη ροή επικαιρότητας που σας ενδιαφέρει και επιλέγοντας εγγραφή (Subscribe). Η συνδρομή αποθηκεύεται στα "Αγαπημένα" (όπως ακριβώς και οι διάφορες ιστοσελίδες σας) από όπου έχετε άμεσα πρόσβαση στην επικαιρότητα,
 • Διαδικτυακή εφαρμογή netvibes
 • Επεκτάσεις για την εφαρμογή Chrome
 • Mozilla Thunderbird (οδηγίες δίνονται παρακάτω),
 • Εφαρμογές RSS readers, όπως το Active Web reader.

  

Ρυθμίσεις σε Mozilla Thunderbird

Παρακάτω, δίνονται οδηγίες για ρύθμιση ροής επικαιρότητας μέσω RSS σε Mozilla Thunderbird.

  1. Στο Mozilla Thunderbird ακολουθήστε την διαδρομή Tools->Account settings->Add Account.

   addaccount

 

  1. Επιλέξτε " RSS News & Blogs".Πατήστε Επόμενο/Next.

   addrss

 

  1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το κανάλι ειδήσεων π.χ. Νέα. Πατήστε Επόμενο/Next.

   accountname

   Πατήστε Τέλος/Finish.

 

  1. Στην καρτέλα που θα επιστρέψετε επιλέξτε από αριστερά το κανάλι που δημιουργήσατε. Κάντε κλικ στη Διαχείριση συνδρομών/Manage Subscription.

   image 4 Alt Text

 

  1. Πατήστε Προσθήκη/Add και επικολλείστε στο πεδίο "Feed URL" το URL του καναλιού ειδήσεων όπως το αντιγράψατε από την ιστοσελίδα στην οποία παρέχεται.
   Πατήστε ΟΚ.

   image 5 Alt Text

 

  1. Κλείστε το παράθυρο "Συνδρομές RSS/RSS subscriptions" και πατήστε ΟΚ ώστε να κλείσουν όλα τα παράθυρα.

 

 1. Στους φακέλους σας αριστερά στο Thunderbird έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος με το όνομα που δώσατε στο κανάλι ειδήσεων. Επιλέξτε τον ώστε να προβάλλετε τις ειδήσεις.

  image 6 Alt Text
© 2022 gateweb